
Dezvoltăm minți curioase și creative.


Încă din anul 2016, ERI a identificat necesitatea unui alt fel de educare a copiilor, pregătindu-i pentru provocările unui viitor în permanentă schimbare.
Cu inimile deschise și pline de entuziasm, oferim o experiență educațională de calitate, care stimulează gândirea, stârnește curiozitatea, dorința de a explora și dezvoltă copiii spre o viață echilibrată și plină de sens.
Am învățat din sistemul educațional finlandez că încrederea, responsabilitatea, respectul și cooperarea sunt valori esențiale în evoluția unui copil, iar echipa dedicată de profesori se asigură că fiecare copil beneficiază de o educație pentru viitor.
Trei piloni de bază definesc Școala Româno-Finlandeză ERI: elevii, profesorii și părinții. Cei trei piloni au format, în timp, o comunitate unită care învață împreună cum să facă față cu succes provocărilor ce vin cu fiecare etapă din dezvoltarea copiilor, de la copilărie la adolescență.
Colaborăm strâns pentru a dezvolta modele de gândire și învățare, de relaționare și conectare cu sine și cu ceilalți, modele care pot fi aplicate oricând în afara sălii de clasă și pe tot parcursul vieții.
Împreună, scriem povești de viață și contribuim la formarea adulților viitorului: echilibrați, vizionari, cu o înaltă inteligență emoțională, cu dragoste pentru locul în care s-au născut și cu dorința de a crea o societate mai bună.
Cu încredere,
Daniela Pitariu
Director general ERI


OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ
OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ
Credem că în societatea de astăzi școala poate să-i pregătească pe copii pentru a trăi o viață împlinită și cu sens, nu doar pentru teste. Abordarea ERI este construită pe 4 dimensiuni, respectiv 4 inteligențe: fizică, mentală, emoțională și spirituală. Cele patru inteligențe converg într-un punct de echilibru personal și contribuie la armonizarea copilului, viitor adult, cu lumea și societatea în care trăiește.
Pornind de la programa românească de studiu accesăm obiectivele de învățare prin metode practice, învățare experiențială și centrată pe aptitudinile fiecărui elev în parte, ca abordare a modelului finlandez.
Facilităm accesul la resurse educaționale care rămân în școală, elevii noștri nu poartă ghiozdan. Temele pentru acasă sunt minimale, individualizate, în concordanță cu nevoile de studiu.
Parcurgem un proces riguros de selecție a personalului. Avem centru propriu de formare a profesorilor – Finnish Teacher Training Centre, cu acces direct la expertiza finlandeză. O echipă de 25 de profesori deservește cele 13 clase existente și 6 educatori la 3 grupe de preșcolari.
Implicăm părinții, ca parteneri, în educația copiilor lor, cel puțin într-o activitate pe lună. Valorizăm timpul petrecut împreună la școală și contribuim la starea de bine a familiei.
În 2020, am inițiat procesul de autorizare ca prima școală pe model finlandez, din afara Finlandei.
Pentru perioada 2021-2025 am primit autorizare ca școală-pilot, între cele 6 care fac parte din programului național de reformare a sistemului de învățământ românesc.

în cadrul grădinițelor și școlilor ERI copilul tău va crește frumos și fericit, având la dispoziție:

Profesori foarte bine pregătiți și implicați în procesul de învățare pe tot parcursul vieții

Metodologie de inspirație finlandeză, mijloace moderne de învățare

Proces de învățare experiențială, aproape de natură

Învățare centrată pe copil, planuri individualizate de dezvoltare pentru fiecare copil

Mediu de învățare non-competitiv

Timp petrecut afară și activități zilnice în aer liber – cel puțin 1 oră și jumătate/zi

Servicii medicale și de monitorizare a sănătății și dezvoltării copiilor

Servicii permanente de consiliere și îndrumare din partea psihologului nostru, abordare pozitivă

Programul de mindfulness pentru a dezvolta obiceiuri pozitive și de a promova starea de fericire

Diverse activități de club: arte, sport, limbi străine, științe

Clase/grupe cu număr restrâns de copii (maxim 15 preșcolari, 18 elevi)

ÎNTREBĂRI PUSE FRECVENT
Programa școlară va fi urmată la fel ca și în școlile de stat cu personalizare a contextelor de învățare și cu respectarea ritmului propriu de acumulare de cunoștințe. În cazul unui transfer la o școală de stat cunoștințele elevului vor fi acelea pe care reușește să le acumuleze alături de colegi și profesori, în conformitate cu obiectivele stabilite de programa școlară și planul individual de învățare.
Programul de dezvoltare al Școlii ERI prevede creșterea anuală, organică cu câte 1-2 clase pe nivel, de la clasa pregătitoare, până la clasa a XII-a.
Da, școala este autorizată ARACIP. Autorizările pentru diferitele cicluri de învățământ se solicită cu un an înainte de începerea respectivelor cicluri.
Transportul elevilor va fi făcut inițial de către părinți, apoi, în funcție de situație și în acord cu vârsta și dorința de a crește copii independenți, ei vor fi învățați să vină și să plece singuri de la școală.
Mâncarea este asigurată în regim catering cu accent pe produse locale și proaspete.
Pentru familiile care mai mult de un copil înscris în același timp la ERI, taxa de școlarizare se plăteşte integral pentru primul copil, iar pentru frați sau surori se acordă o reducere de 10% din taxa de școlarizare, (pentru celelalte servicii nu se oferă reducere).
Activitățile de club sunt alese (împreună cu părinții copiilor înscriși) dintre ofertele prezentate de colaboratorii ERI. Costurile acestora sunt stabilite de către furnizorii activităților.
Conform reglementărilor legale în vigoare și în școala noastră e disciplină opțională. Noi încurajăm elevii să participe la ora de religie, căci activitățile sunt atractive și pun accent pe trăsăturile morale pozitive și cunoașterea elementelor tuturor religiilor pentru a oferi copilului o înțelegere completă a diferitelor credințe.
Procedura de recrutare a personalului școlii cuprinde următoarele etape: analiza candidaturilor, testarea psihologică/interviu, parcurgere program special formare ERI, susținerea lecțiilor demonstrative, discutarea posibilităților de colaborare/decizia.
Toate etapele sunt obligatorii.
Înscrierea copiilor se va face respectând reglementările MENCS (http://www.edu.ro/index.php/articles/23862). Precizăm că pentru copiii care nu împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august și doresc să se înscrie în clasa pregătitoare este necesar avizul psihosomatic ce se poate solicita și obține de la CJRAE.
Conform reglementărilor MENCS, în programul școlar se va studia o singură limbă străină. Limba străină studiată la școală este limba engleză. Program suplimentar de studiu de limbi străine poate fi inclus ca activitate extracurriculară pentru ora de club sau programul de după-amiază (se va decide la prima ședință cu părinții). Începând cu clasa a V-a a doua limbă străină studiată va fi decisă de către Consiliul de Administrație.

Sala de sport de la Grădinița ERI, modernizată la standarde înalte
Grădinița ERI beneficiază de o nouă sală de sport, sub forma unei creșe sportive, cu o suprafață de 50 mp și ridicată la standarde înalte pentru a le oferi preșcolarilor cele mai bune condiții pentru practicarea sporturilor. Această inițiativă de modernizare, realizată cu ajutorul partenerilor de la Cetatea Voluntarilor Arad, permite organizarea a numeroase activități sportive, de baschet, gimnastică și alte discipline la un nivel mult mai avansat, asigurându-le celor aproape 40 de copii de la grădinița ERI un mediu propice dezvoltării fizice și spiritului de echipă.


Sibiul, al doilea județ în care se implementează un astfel de proiect
Prin acest proiect, partenerii noștri și-au extins granițele în afara Aradului, unde au implementat primul astfel de proiect, și au decis ca Sibiul să fie al doilea județ în care construiesc o nouă creșă sportivă. „Proiectul creșa sportivă este unul drag nouă, celor de la Asociația Cetatea Voluntarilor, pentru că prima ediție a fost la Arad și ne-am gândit cât de mult va conta că cei mici, arădenii noștri, vor face sport încă de la primii pași în sistemul educațional. Ne-am gândit că e prea puțin să fie doar un singur exemplar, așa am decis să facem un astfel de proiect și la Sibiu. Mă bucur că cei de la ERI s-au lăsat pe mâna noastră, este un proiect extraordinar de frumos, unic, și abia așteptăm mai multe rezultate sportive. Acestea sunt cele două proiecte pilot pe care le vom multiplica în alte orașe din România și mă bucur că baschetul sibian, împreună cu gimnastica de acolo, își vor da mâna ca să facă sport. Vreau să mulțumesc sponsorilor, celor de la BCR, care ne-au dat șansa să facem acest proiect să existe, Federației Române de Baschet, echipei extraordinare de la ERI, prietenilor de la Decathlon”, a declarat Anamaria Popa, președintele Asociației Cetatea Voluntarilor Arad. Inaugurarea sălii de sport a avut loc zilele trecute, într-o atmosferă festivă, alături de echipa ERI și de partenerii care au contribuit la realizarea acestui proiect. În sală s-au aflat inițiatorii proiectului de la Cetatea Voluntarilor Arad, Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, reprezentanții echipei de baschet BC CSU Sibiu și alți parteneri.


Atelier la Școala Părinților ERI, cu psihoterapeutul Diana Stănculeanu
Părinții sibieni și nu numai sunt invitați să exploreze, la ERI, alături de psihoterapeutul Diana Stănculeanu, etapele dezvoltării cognitive și emoționale la copiii între 12 și 18 ani. Atelierul va avea loc în data de 16 mai, în sala festivă ERI, între orele 17:00 – 19:00, în cadrul Zilelor Educației ERI!


- 14 mai: Conferința Națională „Educație și Inspirație: Pedagogia Finlandeză în Practică”
- 15 mai: Clasele Viitorului, în parteneriat cu Swiss WebAcademy
„Clasele viitorului ALTFEL”. Un atelier ERI în parteneriat cu Swiss WebAcademy
În cea de-a 2-a zi dedicată Zilelor Educației, ERI așteaptă publicul sibian și nu numai la un eveniment dedicat explorării tehnologiei aplicate în educație. Este vorba despre Atelierul „Clasele viitorului ALTFEL”, organizat de de Liceul Româno-Finlandez ERI în colaborare cu Swiss WebAcademy, care va avea loc miercuri, 15 mai, începând cu ora 17.00, în Sala Festivă ERI, strada Dealului nr. 6, Sibiu.
Scopul atelierului este de a demistifica tehnologia și a o face accesibilă pentru toți, indiferent de nivelul de cunoștințe anterioare.

- 14 mai: Conferința Națională „Educație și Inspirație: Pedagogia Finlandeză în Practică”
- 16 mai: Dezvoltarea Cognitivă și Emoțională a Copiilor între 12 și 18 ani – un atelier cu Diana Stănculeanu
Conferință națională, la ERI – Educație și Inspirație: Pedagogia Finlandeză în Practică
Pe 14 mai, la Școala Gimnazială & Liceul Româno-Finlandez ERI Sibiu se va desfășura Conferința Națională „Educație și Inspirație: Pedagogia Finlandeză în Practică”. Conferința va avea loc între orele 16:00 – 19:00 și va deschide seria evenimentelor organizate în cadrul Zilelor Educației ERI.
Conferința are ca scop crearea unui mediu colaborativ pentru discuții despre viitorul educației și adaptarea celor mai eficiente practici din sistemul finlandez la contextul educațional românesc.


- 15 mai: Clasele Viitorului, în parteneriat cu Swiss WebAcademy
- 16 mai: Dezvoltarea Cognitivă și Emoțională a Copiilor între 12 și 18 ani – un atelier cu Diana Stănculeanu
Primul liceu privat din Sibiu și-a deschis porțile: Liceul Româno-Finlandez ERI începe înscrierile de la 1 februarie
Trei motive pentru care un copil să aleagă un liceu privat
Radu Szekely, cofondator Școala Româno-Finlandeză ERI și consultant Liceul ERI, explică faptul că liceul reprezintă o soluție pentru părinții care își doresc să ofere flexibilitatea de care copiii lor au nevoie în alegerea carierei lor.
Despre efectul de undă al alegerilor parentale și rolul atelierului ERI în această ecuație
“Toți copiii au nevoie de un laptop. Nu de un computer, ci de un LAPTOP uman. Mame, tați, bunici și bunicuțe, mătuși, unchi - cineva care să-i țină în brațe, să le citească, să-i învețe. Persoane dragi care să îi îmbrățișeze și să le transmită experiența, ritualurile și cunoștințele a o sută de generații anterioare. Persoane dragi care vor transmite generației următoare așteptările pe care le au de la ei, speranțele și visele lor.” ~ Colin Powell

Locurile sunt limitate, iar participarea este gratuită, prin completarea acestui formular: https://forms.gle/6GSuMrdsPUNGmtUf7


MISIUNEA noastră este să proiectăm și să oferim educație de înaltă calitate pe tot parcursul vieții pentru oameni pasionați.
Suntem o casă de învățare care construiește profesioniștii creativi ai viitorului. Le modelăm talentul de la grădiniță la universitate și de-a lungul vieții lor: descoperim, evaluăm, dezvoltăm și susținem potențialul unic al tuturor.
Cursanții noștri contează! Scriem împreună începutul unei povești grozave. Povestea unică a fiecăruia. Și le ducem tot mai departe.
GRĂDINIȚA ERI SIBIU
str. Haralamb Georgescu, nr.6A,
Cisnădie, SB
+40 738 963 393
eri@erischool.ro.
GRĂDINIȚA ERI BRAȘOV
Bulevardul Saturn 45,
Brașov, BV
+40 725 825 818
brasov@erischool.ro
inscrieri_brasov@erischool.ro
.
ȘCOALA ERI CLUJ-NAPOCA
str. Fabricii de Zahăr 6-8,
Cluj-Napoca, CJ
+40 730 402 021
cluj@erischool.ro
inscrieri_cluj@erischool.ro
.
ȘCOALA ERI BRAȘOV
Bulevardul Saturn 45,
Brașov, BV
+40 725 825 818
brasov@erischool.ro
inscrieri_brasov@erischool.ro
.
ȘCOALA ERI SIBIU
str. Dealului 6,
Sibiu, SB
+40 731 618 533
office@erischool.ro
inscrieri@erischool.ro
recrutare@erischool.ro